Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΟ ! ! !

Προετοιμασμένοι για νέο φοροκυνηγητό μέσα στο καλοκαίρι, θα πρέπει να είναι φορολογούμενοι και επιχειρηματίες.

Ειδικά όσων οι φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαρισθεί, δε θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Ομοίως, όσοι δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για εντατικούς φορολογικούς ελέγχους.

Η υστέρηση των δημοσίων εσόδων σε σχέση με τα μεγέθη του προϋπολογισμού δε μπορεί παρά να «βγάλει τους εφοριακούς στο δρόμο».

Κατά 5,3% αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2008, ενώ το Μάιο ενισχύθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η υστέρηση των εσόδων το Μάιο οφείλεται στο ότι, το μήνα αυτό, δεν εισπράχθηκαν τα έσοδα από το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων που είχαν προγραμματιστεί. Βεβαιώθηκαν έσοδα από το Ενιαίο Τέλος μόνο για πέντε μέρες του μήνα.

Επίσης, υπήρξε μείωση των εσόδων εξαιτίας της μείωσης των φορολογικών συντελεστών από το 29% στο 25% για τις ΑΕ και ΕΠΕ και από το 22% στο 20% για τις ΟΕ και ΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των εσόδων στις ΔΟΥ το μήνα Μάιο αυξήθηκε κατά 2,6%. Το σύνολο των εσόδων στα τελωνεία μειώθηκε κατά 3,9%, ενώ τα έσοδα από άλλες κατηγορίες (υπόλογος συμψηφισμού) αυξήθηκαν κατά 19%.

Τέλος, το σύνολο των εσόδων από ΦΠΑ στις εφορίες παρουσίασε το Μάιο αύξηση κατά 11%.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EAN ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ .ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ
ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣΑΣ ΜΕ ΝΟΒΟΠΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΔΥΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ