Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Aγκάθι το ΣτΕ στη συμφωνία ΟΛΠ ΑΕ με Cosco
9/6/2008


-Την Πέμπτη αποφασίζει η Διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ για τον τελικό ανάδοχο του Σ.ΕΜΠΟ , που αναμένεται να είναι η Cosco.

Η Cosco είναι ο προσωρινός μειοδότης, όπως αναμενόταν για τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του Σ.ΕΜΠΟ της ΟΛΠ Α.Ε. Την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Αξιολόγησης έστειλε την εισήγησή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΠ ΑΕ, προκρίνοντας την Cosco. Το ΔΣ θα πάρει την τελική απόφαση την προσεχή Πέμπτη.
Από εκείνη την ημέρα και εφόσον η Hutschison δεν καταθέσει ένσταση, αρχίζουν τα δύσκολα, αφού θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Το πιο σημαντικό σημείο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι τι θα συμβεί εάν δεν καταστεί δυνατόν να κατασκευαστεί η προβλήτα ΙΙΙ εφόσον το ΣτΕ δεκτή την προσφυγή του Δήμου Περάματος για περιβαλλοντικούς λόγους.Και αυτό γιατί η Cosco στην προσφορά της αναφέρει ότι το εγγυημένο αντάλλαγμα θα δοθεί ανεξαρτήτως τελικού ύψους εσόδων και πορείας επενδυτικών σχεδίων. Μένει να απασαφηνισθεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εάν το αντίτιμο θα καταβληθεί και στην περίπτωση που το ΣτΕ αποτρέψει την κατασκευή της προβλήτας ΙΙΙ.


MARINEWS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια ειδατε τα καραβια της κοσκο?τη σαπιλα και σκουρια ειναι αυτη?ΓΙ αυτους που ανεβηκαν πανω στην κουβερτα τους θυμιζει περασμενες δεκαετιες.Αυτοι θα εξηχρονισουν το λιμανι?Δεν το πιστεω μαλλων στην ολη ιστορια πραγματικα κατι βρωμει πολυ

Ανώνυμος είπε...

Κανεις λιμενεργατης απο θεσσαλονικη δεν δουλεψε και κανεις δεν υπογραφει κανενα χαρτι προωρης συνταξιοδοτισης
γιατι ξερουμε οτι δεν πρεπει να υποθηκευσουμε το μελλον της πολης μας αλλα και των παιδιων μας,Τα αλλα για
αναπτυξη και εκσυχρονισμο που λεει ο βουλγαρακης ειναι ιστοριες για αγριους.Μαλλων τον μαιντανο δεν θελει να χασει.Ειδαμε τη αναπτυξη εφερε στο υπουργΕιο δημοσιας ταξεως με τις υποκλοπες και τους πακιστανους και στο υπουργΕιο πολιτισμου με την καταστροφη της ΟΛΥΜΠΙΑΣ.