Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Νίκος Αναστασόπουλος: Η εθνική οικονομία θα έχει θετικές οικονομικές επιπτώσεις από τη στρατηγική συμμαχία που δημιουργείται στο λιμάνι
3/6/2008


- Δήλωση του Δ/ντος Συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ν. Αναστασόπουλου

Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των υποψηφίων για την παραχώρηση επιβεβαιώνεται απόλυτα τόσο η στρατηγική της Διοίκησης όσο και η Κυβερνητική Πολιτική για τον τρόπο ανάπτυξης του ΟΛΠ καθώς μπήκαν τα θεμέλια για την μετατροπή του Πειραιά σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κέντρο και εξασφαλίζεται μακροχρόνια η κερδοφορία και η ανάπτυξή του.

Το ύψος του ανταλλάγματος που επιτεύχθηκε συνολικά και το οποίο αγγίζει τα €4,3δις υπερβαίνει ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και κυρίως τις εκτιμήσεις της αγοράς. Το συνολικό τίμημα της 35ετίας είναι 7πλάσιο της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης του Οργανισμού, 5πλάσιο των συνολικών κερδών του και τουλάχιστον 15πλάσιο των ετήσιων κερδών του ΣΕΜΠΟ. Ταυτόχρονα το συνολικό τίμημα ξεπέρασε κατά 100% το αναμενόμενο από τη συντηρητική μελέτη εκτίμησης που ο Οργανισμός είχε στη διάθεσή του, ενώ υπερβαίνει κατά €3δισ. το τίμημα παραχώρησης του λιμανιού της Σμύρνης, που ήταν το μεγαλύτερο που είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή. Παράλληλα προβλέπονται επενδύσεις ύψους άνω των €600εκ.

Με την απαρχή αυτής της νέας στρατηγικής συμμαχίας, εξασφαλίζεται η κερδοφορία του Οργανισμού, οι θέσεις εργασίας αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική του πρώτου λιμανιού της χώρας, χωρίς κανένα οικονομικό κίνδυνο για τον ΟΛΠ. Μέσα από την ανάπτυξη των υποδομών και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και λειτουργικότητας, οι χρήστες του λιμανιού και τελικώς οι καταναλωτές, θα εισπράξουν πολλαπλασιαστικά τα οφέλη της παραχώρησης τόσο σε οικονομικούς όσο και σε ποιοτικούς όρους. Το κράτος, ως βασικός μέτοχος θα έχει άμεσα οικονομικά οφέλη, ενώ και η εθνική οικονομία θα έχει θετικές οικονομικές επιπτώσεις από τη στρατηγική συμμαχία που δημιουργείται στο λιμάνι.

Η πορεία των τελευταίων μηνών ήταν δυσχερής για όλους τους εμπλεκόμενους. Σήμερα όμως, μετά τους απόλυτα πετυχημένους χειρισμούς της Διοίκησης στο πλαίσιο των σταθερών επιλογών των Κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων, ξεκινάει η νέα πορεία του ΟΛΠ προς τον 21ο αιώνα και θα είναι πορεία ανάπτυξης, εργασιακής ειρήνης και ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών με ανυπολόγιστα οφέλη για τον Οργανισμό, τους εργαζόμενους και του λιμενικούς χρήστες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μ¨ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη για να καταλαβω εκει που τραγουδαγε ο Μαρκος Βαμβακαρης ο Ανεστης Δελιας ο Μπατης ο Γιοβαν Τσαους ο Στελλακης Περπινιαδης ο Παγιουμτζης και η Μελινα ,θα κανουν κουμαντο οι ξενερωτοι ΚΙΝΕΖΟΙ ....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΥΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΠΑΤΣΑ

παρα λιγο αεριτης είπε...

ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ.ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ 17 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΟΛΠ (30.000.000) ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 4.305.000.000.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΖΑΝ 20 ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΕΠΙ 17 ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ;ΑΦΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙ 35 ΦΟΡΕΣ.
ΘΑ ΠΑΩ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑΙΤ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΛΕΙΠΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Να το παρουν χαμπαρι θα τους κανουμε τη ζωη δυσκολη...δεν εχει τελειωσει τιποτα εχουμε πορεια ακομη

Ανώνυμος είπε...

Να το παρουν χαμπαρι θα τους κανουμε τη ζωη δυσκολη...δεν εχει τελειωσει τιποτα εχουμε πορεια ακομη

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαστε απέναντι και όχι δίπλα, θεωρώ ότι τίς δηλώσεις της Διοίκησης και του Υπουργείου δεν πρέπει να τίς ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα περί αναδημοσίευσης ή μη που επισημαίνει κάποιος φίλος διότι "ειμαστε απέναντι" και όχι "δίπλα", είναι επιχειρήματικα της πλάκας.
Ούτε στην Ουγκάντα δε γίνονται αυτά και όσο εκφράζεται τέτοιες θέσεις τόσο πιο κόντά στους κινέζους είστε, παρά μακριά τους. Εξάλλου τα ίδια κάνουν και αυτοί στο Θιβέτ.
Οι υπεύθυνοι του blog πράττουν ορθά όταν δημοσιεύουν τα πάντα και δείχνουν υπευθυνότητα απέναντι στις εξελίξεις.
Όλοι οι υπόλοιποι μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τα κεφάλια σας στην άμμο και να κάνετε ότι δε συμβαίνει τίποτε.
Τέτοιες απόψεις όμως, όπως αυτές που καταγράφνται στο τελευταίο post είναι πέρα για πέρα γελοίες.