Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Θα κριθεί και απ' τις απεργίες
Περιορισμό των ζημιών αναμένει το β' τρίμηνο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ

ΑΠΕ
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Νίκος Αναστασόπουλος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) αναμένεται να περιορίσει τις ζημίες το δεύτερο τρίμηνο, αλλά, αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, θα σημειώσει ζημίες για το σύνολο του έτους, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ν.Αναστασόπουλος τη Δευτέρα, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Το β' τρίμηνο θα συνεχίσει να είναι ζημιογόνο, αλλα θα είναι καλύτερο από το α' τρίμηνο. Αν οι εργαζόμενοι δεν αλλάξουν τακτική άμεσα, το αποτέλεσμα της χρονιάς δεν μπορεί παρά να είναι ζημιογόνο», είπε ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζομένοι στον ΟΛΠ απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση από τον Ιανουάριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων.

«Για το β' τρίμηνο περιμένουμε μείωση 35% του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ.

«Μετά την εγκατάσταση της Cosco στο λιμάνι, ο ΟΛΠ θα επανέλθει στη συνήθη κερδοφορία του», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε αύξηση τουλάχιστον 60% της κερδοφορίας στην επόμενη 5ετία».

Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ακόμη ότι ο ΟΛΠ θα αναθεωρήσει το επιχειρησιακό σχέδιο του για την περίοδο 2008-2012, προκειμένου να συμπεριλάβει τα ετήσια έσοδα που θα λαμβάνει από την Cosco, ενώ οι στόχοι θα αναθεωρηθούν ανοδικά, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν τις νέες επενδύσεις.

Τέλος, ο κ. Αναστασόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Δημόσιο, που κατέχει ποσοστό 74% στον ΟΛΠ, να προχωρήσει σε πώληση περαιτέρω ποσοστού του οργανισμού στο μέλλον.

«Θεωρώ ότι, όταν η μετοχή πάρει την πραγματική της αξία, ο βασικός μέτοχος θα έχει τη δυνατότητα και να διατηρήσει το 51% και να διαθέσει το υπόλοιπο. Δεν έχει κανένα λόγο να έχει το 74%. Αυτό, όμως, θα το εκτιμήσει το υπουργείο (Οικονομικών)», είπε.


in.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν η μετοχη παρει την κανονικη της αξια μπαρμπα Νικο εσυ και η παρεα σου θα εχετε παρει τη αγουσα...ξερεις για που !!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω λεω να κανουμε ολοι ενα ντου στην μεγαλη καβα που διαθετει με σπανια κρασια και να του τα πιουμε ολα...του πατερουλη

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα πίνει στην .......... Λέσχη Αθηνών ? Ο Ευγενής ΚΥΡΙΟΣ ?