Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Έσοδα 2,5 δισ. ευρώ για το υπ.Οικονομίας από την υπόθεση ΟΛΠ
12/6/2008


'Ωρα 06.06 π.μ.

Μεγάλος κερδισμένος από την υπόθεση παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ σε ιδιώτες βγαίνει ο Γιώργος Αλογοσούφης και το υπουργείο Οικονομίας. Το ποσό που θα εισπράξει από φόρους και μόνο το κράτος φθάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο ποσό αυτό υπολογίζεται η φορολόγηση 25% των κερδών κάθε χρόνο, το 2% για την παραχώρηση χρήση γης προς τον ιδιώτη από το κράτος, το μέρισμα που θα παίρνει το κράτος ως μεγαλομέτοχος της ΟΛΠ ΑΕ. ΟΙ πρώτοι υπολογισμοί έγιναν βάσει του ελάχιστου εγγυημένου ποσού που έχει καταθέσει η Cosco και είναι 3,4 δισ. ευρώ.
Παράλληλα με την αύξηση των πλοίων που θα καταπλέουν στον Πειραιά θα αυξηθεί ο τζίρος των παραναυτιλιακών επαγγελμάτων άρα και τα έσοδα του Κράτους.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωϊ συνεδριάζει το ΔΣ της οΛΠ ΑΕ προκειμένου να εξετάσει και να εγκρίνει εφόσον δεν κατατεθεί ένσταση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου. Σύμφωνα με την εισήγηση έχει προκριθεί η Cosco.
Την ώρα που θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένος Ελλάδος συνεχίζει τις αντιδράσεις για την μη εφαρμογή των διατάξεων των ΣΣΕ για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε στάση εργασίας σήμερα την Πέμπτη 12/6/2008 στον ΟΛΠ και ΟΛΘ από ώρα 9.30 έως 13.00 προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράσταση στο Δ.Σ. του ΟΛΠ.
Προσυγκέντρωση όλων των εργαζομένων στην πλατεία Καραϊσκάκη ( Γκαράζ ΟΛΠ ) ώρα 10.00 πμ
«Το ζήτημα αυτό είναι αλληλένδετο με την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ και ΟΛΘ η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους» αναφέρει η ΟΜΥΛΕ.


marinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: