Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Το σκεπτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης και η πρόκριση της Cosco
10/6/2008



Ως πλειοδότρια εταιρεία προκρίθηκε η Cosco από την Επιτροπή Αξιολόγησης και την τελική απόφαση θα πάρει, την Πέμπτη η Διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ.
Το σκεπτικό της Επιτροπής στηρίχθηκε στα οικονομικά στοιχεία των προσφορών που κατέθεσε τόσο η Cosco όσο και η κοινοπραξία Hutschison-Alapis
Η Cosco υπολογίζει στην 35ετία τα έσοδά της στα 15, 13 δισ. ευρώ. Από αυτά θα δώσει στην ΟΛΠ ΑΕ το 24,2% ήτοι 3,6 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθενται τα 50 εκ.ευρώ που είναι προκαταβολή και τα δύο ενοίκια 417 εκ.ευρώ και 173 εκ.ευρώ, που βγάζει σύνολο 4,3 δισ. ευρώ.
Από τα 3,6 δισ.ευρώ η Cosco εγγυάται το 75% που είναι 2,7 δισ. ευρώ και είανι μεγαλύτερο κατά 5% από αυτό που ορίζει η σύμβαση. Εάν προστεθούν στο ποσό αυτό η προκαταβολή και τα ΄δυο ενοίκια φθάνουν τα 3,38 δισ.ευρώ που είναι το ελάχιστο εγγυημένο ποσό.
Από την πλευρά της η Hutschuison ως εγγυημένο ποσό έδωσε 2,39 δισ. ευρώ έναντι 2,7 της Cosco σε τρέχουσες τιμές.Είναι τα ποσά πάνω στα οποία διαγωνίστηκαν οι δύο εταιρείες αφού όλα τα άλλα ποσά που προστίθενται, προκαταβολή και ενοίκια είναι ίδια και για τις δύο εταιρείες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ .
ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΑ.
ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ 25 ΔΥΣ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.